Sunday, June 2, 2013

Curs de fotografie de concert in 3 parti

Uncle Jeb Studio vă invită la primul curs de fotografie organizat în coliba Unchiului Jeb: fotografia de concert, un curs în trei părți: teorie, practică și un seminar, în care discutăm ce am făcut la practică.

Cei patru fotografi care coabitează la Uncle Jeb Studio, toți cu ani buni de experiență în acest domeniu, contribuie cu toții la buna desfășurare a acestui curs, care va fi susținut la prima lui ediție de Alex Chelba și Cristina Petrescu.

Alex Chelba este fotograf, videograf și redactor la Rock Event, fotograf oficial pentru Amphitrion, Project Events și EMAGIC. În trecut a avut colaborări cu Metalfan, RockStage, SoFresh, InfoMusic, Kiss FM, Best Music, Rock FM, și a lucrat 4 ani la F64. Portofoliul său, care include atât fotografie de concert, cât și de studio, se găsește pe alexchelba.ro.

Cristina Petrescu a fost timp de 6 ani fotograf de eveniment și redactor șef al site-ului Metropotam. Colaborează acum cu Mixtopia pe partea de fotografie de concert, cronică de eveniment și pictorial, iar din 2012 lucrează la studioul de fotografie Uncle Jeb Studio. A mai colaborat pentru pictoriale cu revistele Miresici și Art of Living. Portofoliul de fotografie de concert se găsește la s4h.ro/concertphotos.Programul cursului:

Partea #1, TEORIA, 28 iunie, durată aproximativă 5 ore


Cuprinsul cursului teoretic:

  • Prezentarea celor doi vorbitori
  • Prezentarea portofoliilor cursanților
  • Cum te lansezi în fotografia de concert?
- unde tragi?, cum intri acolo?, pentru cine tragi?, cum obții o acreditare?
- alcătuirea unui portofoliu
  • Tipuri de concerte:
- interior: club sau sală de spectacol
- exterior: concert sau festival

Exemplificarea în fiecare dintre aceste cazuri a detaliilor tehnice legate de setările aparatului, a tipurilor de lumini specifice fiecărui spațiu, a problemelor sau oportunităților legate de fiecare spațiu și, nu în ultimul rând, sugestii de locuri în care poți exersa.

[pauză de cafea, 30 min]
  • Echipament
- Discuții despre echipamentul foto al fiecăruia dintre cursanți, exemple de exploatare la maximum a acelui echipament.
- Care este un minimum de echipament pentru a face fotografie de concert? Care este un compromis decent?
  • Diverse
- Greșeli frecvente la fotografii de concert aspiranți.
- Eticheta de conduită în photo pit.
- Discuții libere.


Partea #2, PRACTICA, durată aproximativă 2 ore


Ca să punem în practică ce am învățat, vă ducem la concert în club, cel mai probabil în săptămâna de după pareta teoretică. Vom reveni cu detalii despre locul unde veți fotografia și mai ales trupa pe care o veți fotografia.

Partea #3, SEMINARUL, durată aproximativă 4 ore


La câteva zile după partea practică, răstimp în care aveți răgaz să sortați și prelucrați imaginile, ne întâlnim din nou în studio, să discutăm direct pe imagini.Cum te înscrii și cât costă


Înscrierile se pot face până pe 25 iunie la adresa de e-mail coliba@unclejebstudio.ro.
Informații necesare pentru înscriere (răspundeți la întrrebările de mai jos, și copy/pasta într-un mail, vă rugăm):

Cum te cheamă?
Câți ani ai?
Ce echipament foto ai?
Ai tras până acum concerte? Ce anume și unde?
Ai vreun blog sau portofoliu foto? Dă-ne și nouă un link, să știm cu cine stăm de vorbă.

De asemenea, te rugăm să ne trimiți și 5 fotografii de concert din arhiva ta, pe care le vom folosi ca material de discuție în timpul cursului, ele neavând vreun rol de selectare sau eliminare a cursanților. Ca să nu le încurcăm între ele, te rugăm să le redenumești prenumele-numele tau-1...-2, șamd.

Numărul cursanților pentru prima ediție a cursului de fotografie de concert este de cel mult 8. În cazul în care se vor înscrie mai mulți doritori, primii 8 înscriși vor participa la cursul de pe 28 iunie, iar următorii vor fi realocați în seria a doua, la o dată pe care o vom stabili ulterior (în luna iulie).

Prețul cursului de fotografie de concert (pentru toate cele trei părți) este de 300 de lei, care se vor achita în două tranșe: jumătate la înscriere și jumătate în ziua cursului.

Cursul se desfășoară la Uncle Jeb Studio (Maior Dimitrie Giurescu nr. 7, în spate la ASE, interfon 5).

Linkuri utile:

Cursuri foto la Unchiu' Jeb pe FB 

Unchiu Jeb pe FB


No comments:

Post a Comment